pátek 18. června 2010

DOROTKA

prvních pár minut před novým domovem


V pondělí mě kontaktoval syn kamarádky..... Když jsem si den předtím přečetla, jaká hrozná věc se v našem malém městě zase stala, vůbec mě nenapadlo, že by hlavní aktérkou mohla být Blanka....

Bylo třeba rychle zajistit domov velkému počtu pejsanů. Pár telefonátů a rozjela jsem celorepublikovou záchrannou akci. Mnozí nabídli pomoc zcela nezištně, ale našli se i takoví, kteří si chtěli na téhle smutné události "honit triko". Ale to asi k životu patří. Takže to, co čtete v Blesku jsou z 50% bláboly. Pejsky jsme odchytávali ve středu, část dopoledne, druhou odpoledne a poslední - byla nejnáročnější - večer.

Dostala jsem do péče krásnou, milou, černou, dvouletou fenku vlkodava. Je nesmírně plachá. Dcera se jí ujala a Dorotka (vlastní jméno má tak složité, že ho ani neumím vyslovit) k ní přilnula tak, že je k ní doslova přilepená. Má potřebu se jí neustále dotýkat, sama nejde ani na zahradu, spát musí spolu......Snad se časem otrká.
Ostatní členové smečky přijali Dorotku s ohromným klidem a nejstarší fenka Arinka o ni s láskou pečuje a pomáhá jí se začleněním.

BLANI MÁŠ TAM SHORA OHROMNÝ PŘEHLED A TAK UVIDÍŠ, ŽE SE O DOROTKU DOBŘE POSTARÁM A BUDE JÍ U NÁS DOBŘE. SLIBUJI, ŽE TĚ NEZKLAMU!

5 komentářů:

  1. MARTI , TO JE RADOST ! JAKO KDYBY TO VŠE BYLO NAPLÁNOVÁNO ,JEDNOU JSME DOLE JINDY ..... VŠAK TO ZNÁTE .
    PŘEJI AŤ VÁM DOROTKA DĚLÁ JEN RADOST .
    MĚJTE PĚKNÝ VÍKEND .BOHDA

    OdpovědětVymazat
  2. Kdo má rád zvířata, má rád i lidi.........

    OdpovědětVymazat
  3. Dobré ráno děvčata :))

    Bohdanko to mi připomnělo - Cesty osudu jsou nevyzpytatelné..... Sice je smutné, za jakých okolností se k nám Dorotka dostala, ale jsem za ni ráda a doufám, že ona bude taky.

    Jaromilko - často mám ty zvířata radši, obzvlášť v souvislosti s Blančinou smrtí ;-).

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně to napsala Jaromila........
    a přeji ať je Dorotka u Vás šťastná.
    Krásný den.Marťa

    OdpovědětVymazat
  5. Moc přeji Dorotce, aby jí bylo u Vás dobře a brzy se přestala bát...

    My přišli nedávno o Meganku (Německou dogu) a třeba si nás taky takhle nějaký ten pejsek zase jednou najde...

    Gabro

    OdpovědětVymazat