pondělí 28. září 2009

Jablkobraní

Uplynulý prodloužený víkend se opravdu vydařil. Sluníčko hřálo, nebe bylo bez mráčků a protože podle předpovědí se má zítra prudce ochladit podezírám Svatého otce Benedikta XVI., že si objednal krásné počasí jen pro svůj pobyt v Čechách a odváží ho s sebou....
Urodilo se fakt moc jablek. Sklízeli jsme dva dny a ještě budeme. Děti loupou a strouhají, já zavařuju a peču. Večer dodám recept na starý dobrý štrůdl a snad ho stihnu i vyfotit:-)).

Aki loudící

Nanynka ochutnávající


takových bedýnek máme zatím devět


vrchní česač

Prázdninové cestování

Velké pracovní vytížení mi nedovoluje přispívat častěji, dokonce jsem od posledního přihlášení zapomněla heslo :-).

Mé pubertální děti (zatím co já byla v práci) trávily prázdniny doma u počítače. Protože máme akutní nedostatek prarodičů - rozumněj žádné - jsem vděčná za letní tábory. Miláčkové na deset dní vypli laptop a herní PC a užívali si krásnou přírodu na Jesenicku.

V den jejich návratu jsem přehodila zavazadla a vyrazila s Rikoušem a dvěmi našimi fenkami k přátelům vlkodavářům do rakouské Kitsee. Syn je skvělý navigátor a bavič a tak nám cesta báječně uběhla. Petra, Denis i jejich hafani nám připravili nabitý program, ani jsme nestíhali fotit. Já mám asi nejsilnější zážitek z noční Bratislavy. Petra - produkční jedné slovenské TV stanice - zná starou Bratislavu opravdu dokonale. Prošli jsme všechna náměstí - na jednom probíhala mini diskotéka v latinskoamerických rytmech, několik turistů tančilo, mnozí postávali kolem a vlnili se v rytmu. Ochutnali jsme nejlepší zmrzlinu a taky sushi (úúúžasná mňamka), obdivovali jsme nádherně nasvícenou architekturu, sochy a kouzelné uličky. Překvapilo mě, jak rušně to město v noci žije. Na lavičkách a sochách posedávali lidé s laptopy na klíně - v centru je připojení zdarma, restaurace i kavárny měly plně obsazeno.

paparazzi





Čumil


Schöner Nácihi - bývalý vážený štamgast místní kavárny

Dárce

Mám nejúžasnějšího psa. Ne, mám čtyři báječné vlkodavy, ale Aki je ten úplně nejlepší. Dnes už po třetí daroval krev nemocnému pejskovi Danečkovi.
Dany má rakovinu slinivky a může být operován pouze tehdy, pokud bude mít dobrou krev. Aki mu ji dal už letos v dubnu a Daneček se zotavil tolik, že se zdálo, že operace nutná nebude. Ale v posledních týdnech se jeho stav zhoršil, přestal jíst i chodit, hrozivě zhubnul.
V pátek mu Aki dal krev a dnes ještě jednou - pro jistotu. Už v sobotu byl veselejší, začal přijímat potravu a dnes nás na veterině vítal a radostně pobíhal :-)) !

pokrevní bratři

Daneček

čestný dárce s pacientem